Valikko Sulje

Shabbat Shekalim Menu

Shabbat Shekalim on yksi neljästä erityisestä sapattipäivästä juutalaisessa kalenterissa. Se pidetään yleensä helmikuun tai maaliskuun alkupuolella ja sen tarkoituksena on kerätä rahaa juutalaisten temppelin ylläpitoon. Tämän päivän erityispiirteisiin kuuluu myös lukeminen toorasta, joka sisältää määräyksiä shekelien maksamisesta temppelin ylläpitokuluihin.

Kosher illallismenu Shabbat Shekalim -juhlaan voi sisältää seuraavia ruokia:

  • Gefilte Fish: perinteinen juutalainen kala- tai kalarullapata, joka on valmistettu jauhetusta kalasta ja mausteista.
  • Matzo Ball Soup: keitto, joka sisältää lihapalloja matzot -leivästä valmistetussa keittoliemessä.
  • Challah-leipä: perinteinen, makea juutalainen leipä, joka on usein tarjolla Shabbatin aikana.
  • Rote Grütze: makea jälkiruoka, joka on valmistettu punaisista marjoista, kuten vadelmista, punaisista viinimarjoista ja mustikoista, sokerista ja perunajauhoista.
  • Honey Cake: hunajakakku, joka on usein tarjolla juutalaisten juhlien aikana, erityisesti juutalaisen uuden vuoden (Rosh Hashana) aikaan.
  • Israeli Couscous Salad: vihannes- ja couscous -salaatti, joka sisältää tuoretta persiljaa, minttua, paprikaa, tomaattia, kurkkua ja kikherneitä.

Tämä menu sisältää monia perinteisiä juutalaisia ​​ruokia, jotka ovat herkullisia ja juhlaan sopivia. Huomioithan, että tarkat valmistusohjeet vaihtelevat ruoasta riippuen, joten suosittelen tarkistamaan tarkat reseptit ruokalajeille ennen valmistamista.