Tish’a B’Av on juutalainen surupäivä, joka muistuttaa Jerusalemin temppelin tuhoa ja muita juutalaisia tragedioita. Kosher-illallinen Tish’a B’Av-juhlalle tulee olla yksinkertainen ja koostua perinteisistä ruuista, jotka ovat syötäviä surupäivän aikana.
Alkuruoka:
- Salaatti tuoreista tomaateista ja kurkuista, maustettuna oliiviöljyllä ja sitruunamehulla
- Munankeitto lisättynä hienoksi pilkotulla sipulilla ja valkosipulilla
Pääruoka:
- Paistetut tai haudutetut kalapullat
- Perunamuusi
- Dijon-sinapilla maustettu vihreäpapupata
- Tzimmes, makea pata, joka sisältää porkkanaa, hunajaa, rusinoita ja kanelia
Jälkiruoka:
- Makea, juustokakun tyyppinen jälkiruoka, joka on valmistettu kermajuustosta ja kekseistä
- Karkkia tai hedelmiä
Illallinen on tärkeää nauttia auringonlaskun jälkeen. Muista myös juoda vain vettä, sillä Tish’a B’Av on paastopäivä. Toivottavasti tämä illallinen auttaa sinua muistelemaan menneitä surullisia tapahtumia ja samalla muistuttamaan juutalaisen yhteisön yhtenäisyydestä.