Yom Kippur on yksi tärkeimmistä juhlista juutalaisessa kalenterissa, ja monet viettävät sen paastoamalla ja rukoilemalla. Illalla paaston päätyttyä on perinteistä juhlistaa Yom Kippuria herkullisen kosher-illallisen parissa. Tässä on joitakin suosituksia illallisen menuksi:
Alkuruoka:
- Gazpacho-keitto
- Kasvispiirakka, joka on täytetty vuohenjuustolla, tomaateilla ja yrtteillä
- Rucola-salaatti, joka on höystetty granaattiomenan siemenillä ja saksanpähkinöillä
Pääruoka:
- Hunajalla kuorrutettu kananrinta
- Hasselbackan perunat
- Paahdetut vihannekset, kuten porkkanat, palsternakat ja bataatit
Jälkiruoka:
- Juustokakku
- Omenapiirakka
- Mantelikakku
Huomioi, että Yom Kippur on päivä, jolloin paastoaminen on tärkeä osa juhlaa. Tästä syystä illallisen tulisi olla kevyt, mutta ravitseva. On myös tärkeää, että illallinen on kosher-sääntöjen mukainen, joten käytä vain kosher-sertifioituja ainesosia.
Toivottavasti nämä suositukset auttavat sinua järjestämään maukkaan ja sopivan kosher-illallisen Yom Kippur -juhlaan. Hyvää juhlaa!