Valikko Sulje

Shabbat Shuva Menu

Shabbat Shuva on juutalainen juhla, joka tapahtuu joka vuosi Rosh Hashanan ja Jom Kippurin välillä. Se on nimeltään Shabbat Shuva, mikä tarkoittaa ”paluun sapattia”, ja sen tarkoituksena on kannustaa ihmisiä katumukseen ja parannukseen ennen Jom Kippurin suurta sovituspäivää.

Shammas on juutalaisen synagogan johtaja, joka on vastuussa synagogan järjestämisestä ja rukousten johtamisesta. Shabbat Shuva on tärkeä juhla, joka tuo yhteen synagogassa rukoilevan yhteisön. Shabbat Shuva on päivä, jolloin juutalaiset voivat pysähtyä, rukoilla ja muistella menneisyyttä, tarkistaa toimintaansa ja valmistautua tulevaisuuteen.

Kosher-illallisen menu voisi näyttää seuraavalta:

  • Alkuruoka: Hummus ja pita-leipä, joka on valmistettu kasvipohjaisista aineksista
  • Pääruoka: Haudutettu lammas tai kala, höystetty paahdetuilla vihanneksilla, juureksilla ja mausteilla
  • Salaatti: Quinoa-salaatti, jossa on avokadoa, tomaatteja, kurkkua ja sitruunanmehua
  • Sivuruoka: Kikhernepaistos tai perunamuusi
  • Jälkiruoka: Juustokakku, joka on valmistettu juutalaisen kosher-lain mukaisesti käyttäen esimerkiksi juustoa, tuorejuustoa, munia ja sokeria.

On huomattava, että juutalaisen kosher-lain mukaan tietyt ruoka-aineet eivät ole sallittuja, kuten sianliha ja äyriäiset. Lisäksi liha ja maitotuotteet on pidettävä erillään toisistaan ​​ja valmistettava erillisillä keittiövälineillä. Kosher-ruokailu on tärkeä osa juutalaista uskontoa ja perinnettä, ja siinä noudatetaan tarkkoja sääntöjä ruoanvalmistuksessa ja ruokailussa.