kahdeksalle
Goldyoich-keitto tarjoiltiin yleensä tradition mukaan ensimmäisenä hääruokana.
n. 2-kiloinen keittokana
200 g sipulia
200 g porkkanaa
200 g lehtiselleriä
200 g juuripersiljaa
100 g tilliä
50 g persiljaa
suolaa
pippuria
maustepippuria maun mukaan.
- Puhdistettu ja pesty kana laitetaan hiljalleen kiehumaan 4 litraan vettä n. 40 minuutiksi.
- Ruskista sipuli sillä aikaa tulella tai pelkällä rasvattomalla kuumalla paistinpannulla paksuina viipaleina, se saa mustuakin.
- Lisää sipuli ja puhdistetut juurestenkappaleet keiton joukkoon kiehumaan.
- Lisää muutama maustepippuri ja mustapippuri ja mausta suolalla.
- Keitä kunnes kana on pehmeä ja kypsä.
- Pilko jäähtynyt kana pieniksi kappaleiksi tai kuutioiksi ja kaada siivilöity liemi päälle tarjoiluastiaan.