Pääruoka: Juutalainen kanapata
Ainekset:
- 1 kg kanan reisiä
- 2 sipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 2 dl kanalientä
- 2 rkl hunajaa
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl juustokuminaa
- suolaa ja pippuria
- tuoretta persiljaa
Ohjeet:
- Kuumenna öljy padassa tai suuressa kattilassa ja lisää pilkotut sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota, kunnes sipulit ovat pehmenneet.
- Lisää kanapalat ja ruskista ne kaikilta puolilta.
- Lisää tomaattipyree, kanaliemi, hunaja ja mausteet. Sekoita hyvin.
- Anna padan kiehua miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia tai kunnes kanapalat ovat kypsiä.
- Ripottele päälle tuoretta persiljaa ennen tarjoilua.