Valikko Sulje

Juutalainen kanapata

Pääruoka: Juutalainen kanapata

Ainekset:

  • 1 kg kanan reisiä
  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 dl kanalientä
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl juustokuminaa
  • suolaa ja pippuria
  • tuoretta persiljaa

Ohjeet:

  1. Kuumenna öljy padassa tai suuressa kattilassa ja lisää pilkotut sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota, kunnes sipulit ovat pehmenneet.
  2. Lisää kanapalat ja ruskista ne kaikilta puolilta.
  3. Lisää tomaattipyree, kanaliemi, hunaja ja mausteet. Sekoita hyvin.
  4. Anna padan kiehua miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia tai kunnes kanapalat ovat kypsiä.
  5. Ripottele päälle tuoretta persiljaa ennen tarjoilua.