Kana-tagine on perinteinen marokkolainen ruoka, joka valmistetaan usein hitaasti hauduttamalla. Tämä maukas ja aromikas ruoka on täynnä Lähi-idän mausteiden makua ja sopii hyvin esimerkiksi couscousin, riisin tai leivän kanssa nautittavaksi. Tässä on yksinkertainen resepti kana-taginen valmistukseen:
Tarveaineet:
- 1 kg kananrintaa
- 2 sipulia, hienonnettuna
- 4 valkosipulin kynttä, murskattuna
- 2 tl jauhettua korianteria
- 2 tl jauhettua kuminaa
- 2 tl paprikajauhetta
- 1 tl kanelia
- 1 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- 1 rkl hunajaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 sitruunan mehu
- 2 dl kanalientä
- 1 dl kuivattuja aprikooseja
- 1 dl kuivattuja luumuja
- Tuoretta persiljaa ja korianteria koristeluun
Valmistusohje:
- Kuumenna öljy padassa tai raskas pohjaisessa kattilassa.
- Lisää sipulit ja valkosipuli, paista niitä noin 5 minuuttia, kunnes sipulit ovat pehmenneet.
- Lisää kanan rintapalat ja ruskista ne kaikilta puoliltaan.
- Lisää mausteet, hunaja, tomaattipyree ja sitruunan mehu ja sekoita hyvin.
- Kaada kanaliemi pataan, lisää kuivatut aprikoosit ja luumut ja sekoita hyvin.
- Anna kiehua hiljaisella lämmöllä noin 30-40 minuutin ajan tai kunnes kana on kypsä ja kastike on sakeutunut.
- Koristele tuoreella persiljalla ja korianterilla ja tarjoile esimerkiksi couscousin, riisin tai leivän kanssa.
Kana-tagine on todella maukas ja helppo valmistaa, vaikka se saattaakin vaatia hieman aikaa. Mausteet antavat sille runsaasti makua, ja kuivatut hedelmät lisäävät mukavaa makeutta. Tagine-ruoan voi valmistaa myös perinteisessä tagine-kattilassa, joka on tarkoitettu tähän tyyppiseen ruoanlaittoon.