Valikko Sulje

Kana-tagine

Kana-tagine on perinteinen marokkolainen ruoka, joka valmistetaan usein hitaasti hauduttamalla. Tämä maukas ja aromikas ruoka on täynnä Lähi-idän mausteiden makua ja sopii hyvin esimerkiksi couscousin, riisin tai leivän kanssa nautittavaksi. Tässä on yksinkertainen resepti kana-taginen valmistukseen:

Tarveaineet:

  • 1 kg kananrintaa
  • 2 sipulia, hienonnettuna
  • 4 valkosipulin kynttä, murskattuna
  • 2 tl jauhettua korianteria
  • 2 tl jauhettua kuminaa
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 sitruunan mehu
  • 2 dl kanalientä
  • 1 dl kuivattuja aprikooseja
  • 1 dl kuivattuja luumuja
  • Tuoretta persiljaa ja korianteria koristeluun

Valmistusohje:

  1. Kuumenna öljy padassa tai raskas pohjaisessa kattilassa.
  2. Lisää sipulit ja valkosipuli, paista niitä noin 5 minuuttia, kunnes sipulit ovat pehmenneet.
  3. Lisää kanan rintapalat ja ruskista ne kaikilta puoliltaan.
  4. Lisää mausteet, hunaja, tomaattipyree ja sitruunan mehu ja sekoita hyvin.
  5. Kaada kanaliemi pataan, lisää kuivatut aprikoosit ja luumut ja sekoita hyvin.
  6. Anna kiehua hiljaisella lämmöllä noin 30-40 minuutin ajan tai kunnes kana on kypsä ja kastike on sakeutunut.
  7. Koristele tuoreella persiljalla ja korianterilla ja tarjoile esimerkiksi couscousin, riisin tai leivän kanssa.

Kana-tagine on todella maukas ja helppo valmistaa, vaikka se saattaakin vaatia hieman aikaa. Mausteet antavat sille runsaasti makua, ja kuivatut hedelmät lisäävät mukavaa makeutta. Tagine-ruoan voi valmistaa myös perinteisessä tagine-kattilassa, joka on tarkoitettu tähän tyyppiseen ruoanlaittoon.