Valikko Sulje

Purim Menu

Purim on yksi merkittävimmistä juutalaisista juhlista, joka vietetään kevään lopulla. Tämä iloinen juhla kunnioittaa juutalaisen kansan pelastumista Hamanin juonesta Persian hovissa, ja se sisältää useita perinteisiä seremonioita ja rituaaleja.

Kosher-illallinen on erinomainen tapa juhlistaa Purimia yhdessä ystävien ja perheen kanssa. Tässä on muutama idea, mitä voit tarjoilla Purim-illallisella:

  1. Krepit juustolla ja pinaatilla Tarjoile kevyitä kreppejä, jotka on täytetty juustolla ja pinaatilla. Tämä on maukas ja helppo alkupala, joka sopii hyvin Purim-juhlaan.
  2. Paistetut lihapullat Paistetut lihapullat ovat perinteinen juutalainen ruoka, joka sopii erinomaisesti Purim-illalliselle. Voit tarjoilla lihapullat makealla ja happamalla kastikkeella tai vaikkapa tomaattikastikkeessa.
  3. Kana-tagine Kana-tagine on maukas marokkolainen ruoka, joka sisältää kanaa, perunoita, porkkanoita, papuja ja linssejä. Tämä ruoka on helppo valmistaa ja se tarjoaa monipuolisen ja herkullisen illallisen.
  4. Hasselbackan perunat Hasselbackan perunat ovat perinteinen ruotsalainen ruoka, joka on helppo valmistaa ja joka sopii hyvin Purim-illalliselle. Voit tarjoilla hasselbackan perunat erilaisten mausteiden ja kastikkeiden kanssa.
  5. Mantelikakku Mantelikakku on maukas ja helppo jälkiruoka, joka sopii hyvin Purim-juhlaan. Voit tarjoilla mantelikakun vaikkapa hillon tai kermavaahdon kanssa.

Muista, että kosher-illallisen valmistuksessa on tärkeää noudattaa juutalaisia ruokasääntöjä. Muun muassa lihan ja maitotuotteiden välillä on oltava erilliset astiat ja keittiövälineet, joten huolehdi, että valmistat ruokaa eri astioissa.