Valikko Sulje

keväinen vihanneskeitto

Kuvaus:
Lämmin ja lohdullinen kasviskeitto, joka yhdistelee kauden parhaita raaka-aineita. Tämä keväinen keitto on kevyt, mutta täynnä makua – täydellinen alkuruoka tai lounas.

Ainekset:

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 iso sipuli, hienonnettuna
  • 2 valkosipulinkynttä, murskattuna
  • 2 porkkanaa, kuutioituna
  • 2 sellerin vartta, viipaloituna
  • 2 keskikokoista perunaa, kuutioituna
  • 1 kesäkurpitsa, kuutioituna
  • 1 litra kosher-sertifioitua kasvislientä
  • Tuoretta timjamia ja basilikaa
  • Suolaa ja mustapippuria

Valmistusohjeet:

  1. Kuumenna oliiviöljy suuressa kattilassa. Kuullota sipuli ja valkosipuli miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat pehmeitä ja läpikuultavia.
  2. Lisää porkkanat, selleri, perunat ja kesäkurpitsa. Kuullota vielä muutama minuutti.
  3. Kaada kasvisliemi kattilaan ja lisää tuoreet yrtit. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  4. Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä noin 20–30 minuuttia, kunnes vihannekset ovat pehmenneet.
  5. Tarjoile tuoreen leivän tai kevyeen krutoniin kera.