Kuvaus:
Keväinen ja värikäs salaatti, jossa quinoa toimii ravinteikkaana pohjana. Tuoreet kasvikset ja yrttien piristävä maku tekevät tästä annoksesta täydellisen alkuruoan tai kevyen pääruoan.
Ainekset:
- 2 dl quinoaa
- 1 keskikokoinen kurkku
- 10–12 kirsikkatomaattia
- 1 punainen paprika
- Kourallinen silputtua tuoretta minttua ja persiljaa
- 1 sitruunan mehu
- Oliiviöljyä
- Suolaa ja pippuria
- (Lisäehdotus: 1 dl keitettyjä kikherneitä tai papuja proteiinilisäksi)
Valmistusohjeet:
- Huuhtele quinoa huolellisesti ja keitä se pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä.
- Pilko kurkku, kirsikkatomaatit ja paprika pieniksi kuutioiksi.
- Sekoita kypsä quinoa, pilkotut vihannekset ja silputut yrtit suuressa kulhossa.
- Mausta salaatti sitruunamehulla, oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla.
- Anna makujen tasaantua muutaman minuutin ajan ennen tarjoilua.