Tässä on resepti leivotulle paprikakalalle sukkot-juhlaan:
Tarveaineet:
- 4 paprikaa (mieluiten punaisia tai keltaisia)
- 800 g kalafileetä (esim. turska tai seiti)
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 tomaattia
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl timjamia
- 1/2 dl silputtua persiljaa
- 2 dl vettä
Valmistusohje:
- Aloita valmistamalla täyte. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuutioi tomaatit.
- Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista sipuli ja valkosipuli pehmeiksi. Lisää tomaatit ja tomaattipyree. Anna hautua noin 5 minuuttia, kunnes tomaatit ovat pehmeitä.
- Mausta tomaattikastike suolalla, mustapippurilla, paprikajauheella ja timjamilla. Sekoita joukkoon silputtu persilja.
- Puhdista paprikat ja poista siemenet. Täytä paprikat tomaattikastikkeella.
- Leikkaa kalafileet noin 2 cm paksuisiksi paloiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Aseta kalafileet paprikoiden päälle.
- Aseta paprikat uunivuokaan ja kaada päälle noin 2 dl vettä.
- Peitä vuoka foliolla ja paista uunissa 200 asteessa noin 35-40 minuuttia.
- Ota folio pois ja paista vielä 10-15 minuuttia, kunnes paprikat ja kala ovat saaneet kauniin värin.
Tämä leivottu paprikakala on täydellinen sukkot-juhlaan, sillä se on helppo valmistaa ja täynnä makua. Paprikat antavat ruoalle makean ja raikkaan maun, kun taas kala tuo ruokaan proteiinia ja täyteläistä makua. Voit tarjoilla paprikakalan sellaisenaan tai esimerkiksi riisin kanssa.