Valikko Sulje

Marokkolainen lammaspata

AINEKSET

  •  600 g karitsan paahtopaistia 
  • 1 sipuli 
  • 3 valkosipulinkynttä 
  • 2–3 rkl oliiviöljyä 
  • 2 kanelitankoa 
  • 2 tl juustokuminaa 
  • 1 tl jauhettua korianteria 
  • ⅓ tl sahramia 
  • n. 7 dl liha- tai kasvislientä 
  • 200 g kuivattuja aprikooseja 
  • ½ dl minttua hienonnettuna 
  • (1 säilötty sitruuna)
  • ½ tl mustapippuria
  • myllystä (suolaa)

DUKKAHJUUREKSET 

  • 600 g juureksia (esim. juuriselleriä ja porkkanaa) 
  • ½ tl suolaa 
  • ½ tl mustapippuria myllystä 
  • 2 rkl oliiviöljyä 
  • 2 rkl dukkah-maustetta

Työvaiheet

  1. Kuutioi liha. Kuori ja paloittele sipuli ja valkosipulit. Kuullota sipuleita öljyssä padassa muutama minuutti. Lisää lihat ja paista niihin kaunis väri. Lisää mausteet ja sekoittele hetki. Kaada lihaliemi pataan, anna kiehahtaa ja vähennä lämpöä. Anna padan porista kannen alla, miedohkolla lämmöllä noin tunti.
  2. Valmista sillä aikaa juurekset. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori juurekset ja paloittele ne pitkittäin. Laita juurekset uunivuokaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Valuta öljy päälle. Paahda uunissa noin 30 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä. Ripottele dukkahmauste päälle.
  3. Paloittele aprikoosit ja lisää ne pataan. Kypsennä vielä noin 15 minuuttia tai kunnes lammas on todella mureaa. Hienonna minttu ja lisää se pataan. Halutessasi voit kuutioida mukaan myös säilötyn sitruunan. Tarkista maku, lisää pippuria ja tarvittaessa suolaa. Tarjoa pata dukkahjuuresten ja kuskusin kanssa.

Vinkki! Viimeistele pata fetajuustolla ja granaattiomenansiemenillä.