Gelan ihana hummus
- 250 g keitettyjä kikherneitä tai 1 tölkki kikherneitä
- 1–2 valkosipulinkynttä
- 3 rkl kylmää vettä
- 1,5 rkl tahinia
- 2–3 rkl sitruunamehua
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1/2 tl suolaa
- ripaus mustapippuria ja chilijauhetta
- 1/2 tl juustokuminaa
Pinnalle
- Oman maun mukaan oliiviöljyä, persiljaa, seesaminsiemeniä ja granaattiomenan siemeniä.
Valmistusohjeet
- Valuta kikherneet ja laita kulhoon.
- Hienonna valkosipulit.
- Sekoita kaikki ainekset keskenään ja jauha tasaiseksi sauvasekoittimella.
- Tarkista maku.
- Mausta lisää, jos siltä tuntuu.
- Hummuksen koostumusta voi ohentaa lisäämällä vettä.
- Koristele hummus oman maun mukaan.