Valikko Sulje

Perinteinen pastrami

  • 2 kg naudan rintafileetä
  • 1 dl suolaa
  • 1 dl ruskeaa sokeria
  • 1 rkl mustapippuria
  • 1 rkl valkosipulijauhetta
  • 1 rkl sipulijauhetta
  • 1 rkl savupaprikajauhetta
  • 1 rkl korianterinsiemeniä
  • 1 rkl sinapinsiemeniä
  • 1 rkl timjamia
  • Vettä
  1. Sekoita suola, sokeri, mustapippuri, valkosipulijauhe, sipulijauhe, savupaprikajauhe, korianterinsiemenet, sinapinsiemenet ja timjami kulhossa.
  2. Hiero mausteseos naudan rintafileen pintaan ja laita se tiiviisti suljettavaan pussiin. Laita pussi jääkaappiin ja anna sen maustua 3-4 päivää.
  3. Poista liha pussista ja huuhtele se vedellä. Laita liha paistopussiin ja lisää vettä niin, että liha on peitetty. Sulje pussi tiiviisti ja paista uunissa 110-120 °C:ssa noin 6 tuntia tai kunnes liha on kypsää ja mehukasta.
  4. Ota liha pois uunista ja anna sen jäähtyä. Viipaloi liha ohuiksi siivuiksi ja tarjoile ruisleivän ja maustekurkkujen kanssa.