Valikko Sulje

Shashlik (lihakabobit)

Yksinkertainen tapa valmistaa lihaa avoimessa grillissä juontaa juurensa muinaisiin raamatullisiin aikoihin. Vielä tänäkin päivänä israelilaiset suosivat tällä tavalla valmistettua lihaa. Shishlik on yksi suosituimmista ravintoloissa kysytyistä ruoista, ja se sopii täydellisesti Yom HaAtzmautin tai  Lag BaOmerin juhliin. Lue lisää näistä juhlista osoitteessa shalom.fi

AINESOSAT

  • 1 kilo mureaa naudanlihaa tai lammasta, kuutioituna 2,5 cm:n tuuman kuutioiksi 
  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna 
  • 1 ruokalusikallinen öljyä
  • Suolaa ja pippuria 

OHJEET

  1. Marinoi paloiteltu liha valkosipulin ja öljyn seoksessa 1/2 tuntia.
  2. Laita lihakuutiot vartaisiin. Ripottele päälle suolaa ja pippuria.
  3. Grillaa vartaat kaasu- tai hiiligrillissä.