Tarvitset:
- 1 kg naudan short ribsejä
- 1 rkl suolaa
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl juustokuminaa
- 1 tl valkosipulijauhetta
- 1/2 tl mustapippuria
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 sipuli pilkottuna
- 4 valkosipulinkynttä pilkottuna
- 1 dl lihalientä
Valmistusohjeet:
- Sekoita suola, paprikajauhe, juustokumina, valkosipulijauhe ja mustapippuri kulhossa.
- Hiero mausteseos naudan short ribseihin kauttaaltaan.
- Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla ja ruskista short ribsejä kaikilta puolilta, noin 5-7 minuuttia per puoli.
- Siirrä short ribs hitaaseen liesiin tai uunipataan.
- Lisää sipuli ja valkosipuli pannulle ja kuullota noin 5 minuuttia. Lisää lihaliemi ja kaada seos short ribseille.
- Peitä pata kannella tai foliolla ja kypsennä hitaassa liesissä tai uunissa noin 3-4 tuntia, kunnes liha on kypsää ja mureaa.
- Tarjoile esimerkiksi perunamuusin ja paahdettujen juuresten kanssa.