- 1 tlk (n. 400 g) kikherneitä
- 0,5 sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 0,9 dl persiljaa
- 0,9 dl korianteria
- 1 tl jauhettua kuminaa
- 1 tl jauhettua korianteria
- 1 tl suolaa
- Mustapippuria maun mukaan
- Öljyä paistamiseen
- 1 dl kreikkalaista jogurttia
- 0,5 kurkkua
- 2 valkosipulinkynttä
- Suolaa maun mukaan
- Mustapippuria maun mukaan
- Tuoretta minttua
Valmistusohje:
- Huuhtele ja valuta kikherneet.
- Laita kikherneet, sipuli, valkosipulinkynnet, persilja, korianteri, kumina, jauhettu korianteri, suola ja mustapippuri blenderiin.
- Sekoita ainekset tasaiseksi seokseksi.
- Muotoile seoksesta pieniä pyöryköitä.
- Kuumenna öljy paistinpannussa ja paista falafelit öljyssä, kunnes ne ovat kullanruskeita.
- Valmista tzatziki-kastike yhdistämällä jogurtti, kurkku, valkosipulinkynnet, suola, mustapippuri ja minttu kulhossa.
- Tarjoile falafelit tzatziki-kastikkeen kanssa.