Valikko Sulje

Falafelit ja tzatziki-kastike

  • 1 tlk (n. 400 g) kikherneitä
  • 0,5 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 0,9 dl persiljaa
  • 0,9 dl korianteria
  • 1 tl jauhettua kuminaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl suolaa
  • Mustapippuria maun mukaan
  • Öljyä paistamiseen
  • 1 dl kreikkalaista jogurttia
  • 0,5 kurkkua
  • 2 valkosipulinkynttä
  • Suolaa maun mukaan
  • Mustapippuria maun mukaan
  • Tuoretta minttua

Valmistusohje:

  1. Huuhtele ja valuta kikherneet.
  2. Laita kikherneet, sipuli, valkosipulinkynnet, persilja, korianteri, kumina, jauhettu korianteri, suola ja mustapippuri blenderiin.
  3. Sekoita ainekset tasaiseksi seokseksi.
  4. Muotoile seoksesta pieniä pyöryköitä.
  5. Kuumenna öljy paistinpannussa ja paista falafelit öljyssä, kunnes ne ovat kullanruskeita.
  6. Valmista tzatziki-kastike yhdistämällä jogurtti, kurkku, valkosipulinkynnet, suola, mustapippuri ja minttu kulhossa.
  7. Tarjoile falafelit tzatziki-kastikkeen kanssa.