- 2 paprikaa
- 1 sipuli
- 1 tlk (n. 400 g) tomaattimurskaa
- 0,9 dl oliiviöljyä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl suolaa
- Mustapippuria maun mukaan
- Paprikajauhetta maun mukaan
- Paahtoleipää
Valmistusohje:
- Pese ja kuivaa paprikat.
- Paahda paprikat uunissa noin 200 asteessa, kunnes kuori irtoaa helposti (noin 20-30 minuuttia).
- Poista paprikoista siemenet ja pilko ne pieniksi paloiksi.
- Kuori ja pilko sipuli pieniksi paloiksi.
- Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa ja lisää siihen sipulit.
- Paista sipuleita, kunnes ne ovat pehmenneet, noin 5 minuuttia.
- Lisää paprikapalat ja tomaattimurska pannulle ja sekoita.
- Mausta seos suolalla, mustapippurilla ja paprikajauheella.
- Anna seoksen hautua miedolla lämmöllä noin 20-30 minuuttia, kunnes siitä tulee pehmeää.
- Tarjoile matbucha paahtoleivän kanssa.