Valikko Sulje

Matbucha

  • 2 paprikaa
  • 1 sipuli
  • 1 tlk (n. 400 g) tomaattimurskaa
  • 0,9 dl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl suolaa
  • Mustapippuria maun mukaan
  • Paprikajauhetta maun mukaan
  • Paahtoleipää

Valmistusohje:

  1. Pese ja kuivaa paprikat.
  2. Paahda paprikat uunissa noin 200 asteessa, kunnes kuori irtoaa helposti (noin 20-30 minuuttia).
  3. Poista paprikoista siemenet ja pilko ne pieniksi paloiksi.
  4. Kuori ja pilko sipuli pieniksi paloiksi.
  5. Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa ja lisää siihen sipulit.
  6. Paista sipuleita, kunnes ne ovat pehmenneet, noin 5 minuuttia.
  7. Lisää paprikapalat ja tomaattimurska pannulle ja sekoita.
  8. Mausta seos suolalla, mustapippurilla ja paprikajauheella.
  9. Anna seoksen hautua miedolla lämmöllä noin 20-30 minuuttia, kunnes siitä tulee pehmeää.
  10. Tarjoile matbucha paahtoleivän kanssa.