Gefilte fishiin tarvitset:
- 1 kg haukea tai ahventa, fileoituna
- 1/2 dl sipulia, pilkottuna
- 4 valkosipulinkynttä, murskattuna
- 2 kananmunaa
- 1,2 dl matzojauhoja
- 0,6 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1,4 litraa kalalientä
Valmistusohje:
- Kuumenna öljy isossa padassa ja lisää pilkotut sipulit ja murskatut valkosipulinkynnet. Kuullota muutaman minuutin ajan.
- Sekoita kananmunat, matzojauhot, sokeri, suola ja mustapippuri kulhossa.
- Lisää kalaliemi ja kananmunaseos pataan.
- Lisää fileoidut kalapalat pataan ja sekoita hyvin.
- Anna kalojen hautua miedolla lämmöllä noin 1,5-2 tuntia, tai kunnes ne ovat kypsiä ja pehmeitä.
- Ota kalafileet varovasti padasta ja tarjoile esimerkiksi piparjuurikastikkeen ja salaatin kanssa.