Valikko Sulje

Gefilte fish 

Gefilte fishiin tarvitset:

  • 1 kg haukea tai ahventa, fileoituna
  • 1/2 dl sipulia, pilkottuna
  • 4 valkosipulinkynttä, murskattuna
  • 2 kananmunaa
  • 1,2 dl matzojauhoja
  • 0,6 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1,4 litraa kalalientä

Valmistusohje:

  1. Kuumenna öljy isossa padassa ja lisää pilkotut sipulit ja murskatut valkosipulinkynnet. Kuullota muutaman minuutin ajan.
  2. Sekoita kananmunat, matzojauhot, sokeri, suola ja mustapippuri kulhossa.
  3. Lisää kalaliemi ja kananmunaseos pataan.
  4. Lisää fileoidut kalapalat pataan ja sekoita hyvin.
  5. Anna kalojen hautua miedolla lämmöllä noin 1,5-2 tuntia, tai kunnes ne ovat kypsiä ja pehmeitä.
  6. Ota kalafileet varovasti padasta ja tarjoile esimerkiksi piparjuurikastikkeen ja salaatin kanssa.