Brisketiin tarvitset:
- noin 2 kg naudanlihaa, leikattuna paistin paloiksi
- 0,5 dl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 sipulia, pilkottuna
- 4 valkosipulinkynttä, murskattuna
- 0,5 dl tomaattipyrettä
- 4,7 dl naudanlientä
- 2,4 dl punaviiniä
- 2 rkl hunajaa
Valmistusohje:
- Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen.
- Hiero suola ja mustapippuri lihan pintaan.
- Kuumenna öljy isossa padassa ja lisää pilkotut sipulit ja murskatut valkosipulinkynnet. Kuullota muutaman minuutin ajan.
- Lisää lihapalat pataan ja ruskista ne joka puolelta.
- Sekoita tomaattipyree, naudanliemi, punaviini ja hunaja pataan.
- Peitä pata kannella ja laita se uuniin noin 3-4 tuntia, tai kunnes liha on erittäin pehmeää.
- Ota pata uunista ja anna sen levätä noin 15 minuuttia ennen kuin leikkaat lihan viipaleiksi.
- Tarjoile brisket esimerkiksi perunamuusin ja höyrytettyjen kasvisten kanssa.
Juurekset tarvitset:
- 4 porkkanaa, pilkottuna
- 4 palsternakkaa, pilkottuna
- 2 sipulia, pilkottuna
- 4 valkosipulinkynttä, murskattuna
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
Valmistusohje:
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Sekoita porkkanat, palsternakat, sipulit, valkosipuli, oliiviöljy, suola ja mustapippuri kulhossa.
- Laita seos uunivuokaan ja paahda noin 30-40 minuuttia, tai kunnes juurekset ovat kypsiä ja pehmeitä.