Valikko Sulje

Brisket ja juureksia 

Brisketiin tarvitset:

  • noin 2 kg naudanlihaa, leikattuna paistin paloiksi
  • 0,5 dl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 sipulia, pilkottuna
  • 4 valkosipulinkynttä, murskattuna
  • 0,5 dl tomaattipyrettä
  • 4,7 dl naudanlientä
  • 2,4 dl punaviiniä
  • 2 rkl hunajaa

Valmistusohje:

  1. Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen.
  2. Hiero suola ja mustapippuri lihan pintaan.
  3. Kuumenna öljy isossa padassa ja lisää pilkotut sipulit ja murskatut valkosipulinkynnet. Kuullota muutaman minuutin ajan.
  4. Lisää lihapalat pataan ja ruskista ne joka puolelta.
  5. Sekoita tomaattipyree, naudanliemi, punaviini ja hunaja pataan.
  6. Peitä pata kannella ja laita se uuniin noin 3-4 tuntia, tai kunnes liha on erittäin pehmeää.
  7. Ota pata uunista ja anna sen levätä noin 15 minuuttia ennen kuin leikkaat lihan viipaleiksi.
  8. Tarjoile brisket esimerkiksi perunamuusin ja höyrytettyjen kasvisten kanssa.

Juurekset tarvitset:

  • 4 porkkanaa, pilkottuna
  • 4 palsternakkaa, pilkottuna
  • 2 sipulia, pilkottuna
  • 4 valkosipulinkynttä, murskattuna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria

Valmistusohje:

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Sekoita porkkanat, palsternakat, sipulit, valkosipuli, oliiviöljy, suola ja mustapippuri kulhossa.
  3. Laita seos uunivuokaan ja paahda noin 30-40 minuuttia, tai kunnes juurekset ovat kypsiä ja pehmeitä.