Ainekset:
- 400 g kikherneitä, säilyke
- 2 rkl tahinia
- 2 valkosipulinkynttä, murskattuna
- 1 sitruunan mehu
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl juustokuminaa
- 1 tl paprikajauhetta
- suolaa ja mustapippuria maun mukaan
- 1 rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna
Valmistusohjeet:
- Huuhtele ja valuta kikherneet säilykepurkista ja laita ne tehosekoittimeen.
- Lisää tahini, valkosipuli, sitruunan mehu, oliiviöljy, juustokumina, paprikajauhe, suola ja mustapippuri.
- Soseuta kaikki ainekset tehosekoittimessa, kunnes seos on tasaista.
- Jos seos on liian paksua, lisää vähän vettä ja sekoita.
- Siirrä hummus tarjoilukulhoon ja ripottele päälle hienonnettua persiljaa.
- Tarjoile hummus pita-leivän kanssa.