Valikko Sulje

Hummus

Ainekset:

  • 400 g kikherneitä, säilyke
  • 2 rkl tahinia
  • 2 valkosipulinkynttä, murskattuna
  • 1 sitruunan mehu
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • 1 rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna

Valmistusohjeet:

  1. Huuhtele ja valuta kikherneet säilykepurkista ja laita ne tehosekoittimeen.
  2. Lisää tahini, valkosipuli, sitruunan mehu, oliiviöljy, juustokumina, paprikajauhe, suola ja mustapippuri.
  3. Soseuta kaikki ainekset tehosekoittimessa, kunnes seos on tasaista.
  4. Jos seos on liian paksua, lisää vähän vettä ja sekoita.
  5. Siirrä hummus tarjoilukulhoon ja ripottele päälle hienonnettua persiljaa.
  6. Tarjoile hummus pita-leivän kanssa.