Valikko Sulje

Hummus ja pita-leipä

  • 1 tlk kikherneitä (n. 400 g)
  • 0,6 dl tahinia (100% seesaminsiemenistä tehty tahna)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 0,9 dl sitruunamehua
  • 0,9 dl oliiviöljyä
  • 0,5 tl suolaa
  • Paprikajauhetta maun mukaan
  • Pita-leipää

Valmistusohje:

  1. Huuhtele ja valuta kikherneet.
  2. Laita kikherneet, tahini, valkosipulinkynnet, sitruunamehu, oliiviöljy ja suola blenderiin.
  3. Sekoita ainekset tasaiseksi tahnaiseksi seokseksi.
  4. Siirrä hummus tarjoilukulhoon ja viimeistele se ripottelemalla päälle paprikajauhetta.
  5. Leikkaa pita-leipä viipaleiksi tai kolmioiksi ja tarjoile hummuksen kanssa.