Valikko Sulje

Israelilainen parsakeitto

Tarvittavat ainekset:

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 500g parsaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 4 dl kasvislientä
  • 1/2 tl kurkumaa
  • 1/2 tl juustokuminaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 dl kookoskermaa
  • tuoretta korianteria tai persiljaa koristeluun

Valmistusohjeet:

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Puhdista parsat ja leikkaa ne noin 3 cm:n paloiksi.
  3. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipuli ja valkosipuli. Kuullota muutama minuutti, kunnes ne ovat pehmeitä.
  4. Lisää parsapalat, kasvisliemi, kurkuma ja juustokumina. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja vähennä sitten lämpöä. Anna keiton hautua kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes parsat ovat pehmeitä.
  6. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai blenderissä, kunnes se on tasainen ja kermainen.
  7. Lisää sitruunamehu ja kookoskerma keittoon ja kuumenna vielä hetki.
  8. Tarjoile keitto tuoreen korianterin tai persiljan kanssa.

Parsakeitto on monipuolinen ruokalaji, joka sopii moneen eri tilanteeseen ja juhlaan Israelissa. Tässä muutamia esimerkkejä:

Pääsiäinen (Pesach): Parsakeitto sopii hyvin pääsiäisen juhla-aterialle, joka on yksi tärkeimmistä juhlista Israelissa. Tämä keitto on myös juutalaisen keittiön klassikko ja sisältää monia perinteisiä makuja.

Shavuot: Shavuot on toinen tärkeä juhla Israelissa, joka on omistettu juutalaiselle opetukselle ja perinteille. Parsakeitto on helppo ja maukas ruoka, joka sopii hyvin tähän juhlaan.

Tu Bishvat: Tu Bishvat on juhla, joka on omistettu puille ja luonnolle. Parsat ovat kasvisruoka, joka kasvaa luonnossa, joten parsakeitto sopii hyvin tähän juhlaan.

Vappu: Vaikka vappua ei juhlita Israelissa samalla tavalla kuin monissa muissa maissa, parsakeitto on silti maukas ja helppo ruokalaji, joka sopii hyvin keväisiin juhliin ja illanistujaisiin.