Valikko Sulje

Juusto-tomaattipiirakka

Juusto-tomaattipiirakka on helppo ja herkullinen suolainen piirakka, joka sopii mainiosti niin lounaaksi, illalliseksi kuin juhlapöytäänkin. Tässä on yksinkertainen ohje piirakan valmistamiseen:

Ainekset:

  • 200 g voitaikinaa
  • 4-5 tomaattia
  • 150 g juustoraastetta
  • 2 munaa
  • 2 dl ruokakermaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • tuoretta basilikaa

Ohjeet:

  1. Kauli voitaikina levyksi ja nosta se piirakkavuokaan. Pistele haarukalla taikinaan reikiä.
  2. Levitä juustoraaste piirakkapohjan päälle.
  3. Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi ja asettele ne juustoraasteen päälle.
  4. Sekoita munat ja ruokakerma keskenään, mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Kaada munakermaseos piirakan päälle.
  6. Paista piirakkaa uunissa 200 asteessa noin 25-30 minuuttia, tai kunnes piirakka on kypsä ja kauniin värinen.
  7. Ripottele tuoretta basilikaa piirakan päälle ennen tarjoilua.

Juusto-tomaattipiirakka on erittäin helppo valmistaa ja sen maku on raikas ja herkullinen. Piirakka sopii hyvin myös kasvissyöjille, sillä se ei sisällä lihaa. Voit halutessasi vaihtaa juustoraasteen makuun sopivaksi, esimerkiksi cheddar- tai parmesaanijuustoksi. Tarjoile piirakka sellaisenaan tai salaatin kera.