Juustokakku savustetun lohen kanssa (8-10 annosta):
- 200 g Digestive-keksejä
- 100 g voita sulatettuna
- 400 g maustamatonta tuorejuustoa
- 200 g ranskankermaa
- 2 dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl sitruunamehua
- 300 g savustettua lohta
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Murskaa keksit hienoksi muruksi ja sekoita sulatetun voin kanssa.
- Painele keksimuru tasaisesti irtopohjavuoan pohjalle.
- Vatkaa tuorejuusto ja ranskankerma tasaiseksi seokseksi.
- Lisää sokeri joukkoon ja vatkaa tasaiseksi.
- Lisää kananmunat yksitellen, vatkaten jokaisen munan jälkeen.
- Lisää vaniljasokeri ja sitruunamehu joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
- Murenna savustettu lohi seokseen ja sekoita.
- Kaada täyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta.
- Paista uunissa noin 45 minuuttia, kunnes kakku on hyytynyt ja pinta on kullanruskea.
- Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä sitten jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
- Tarjoile juustokakku savustetun lohen kanssa.