Valikko Sulje

Juustokakku savustetun lohen kanssa

Juustokakku savustetun lohen kanssa (8-10 annosta):

  • 200 g Digestive-keksejä
  • 100 g voita sulatettuna
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 200 g ranskankermaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl sitruunamehua
  • 300 g savustettua lohta
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Murskaa keksit hienoksi muruksi ja sekoita sulatetun voin kanssa.
  3. Painele keksimuru tasaisesti irtopohjavuoan pohjalle.
  4. Vatkaa tuorejuusto ja ranskankerma tasaiseksi seokseksi.
  5. Lisää sokeri joukkoon ja vatkaa tasaiseksi.
  6. Lisää kananmunat yksitellen, vatkaten jokaisen munan jälkeen.
  7. Lisää vaniljasokeri ja sitruunamehu joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
  8. Murenna savustettu lohi seokseen ja sekoita.
  9. Kaada täyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta.
  10. Paista uunissa noin 45 minuuttia, kunnes kakku on hyytynyt ja pinta on kullanruskea.
  11. Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä sitten jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
  12. Tarjoile juustokakku savustetun lohen kanssa.