Tässä on yksinkertainen ohje kasvissyöjille sopivan kaltatun parsakeiton valmistamiseen:
Ainekset:
- 500 g kuorittua kaltattua parsaa
- 1 keskikokoinen sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 4 rkl kasvirasvaa
- 4 rkl vehnäjauhoja
- 5 dl kasvislientä
- 1 dl kuivaa valkoviiniä
- 2 dl kermaa
- Suolaa
- Mustapippuria
- Tuoretta persiljaa
Valmistusohjeet:
- Pilko sipuli ja valkosipulinkynnet hienoksi. Leikkaa kaltattu parsa noin sentin mittaisiksi paloiksi.
- Sulata voi kattilassa ja kuullota sipulia ja valkosipulia keskilämmöllä noin 5 minuuttia.
- Lisää vehnäjauhot ja sekoita hyvin. Anna paistua pari minuuttia, jotta jauhot hieman ruskistuvat.
- Lisää kasvisliemi ja valkoviini kattilaan koko ajan sekoittaen, jotta seos ei pala pohjaan. Anna kiehua noin 10 minuuttia.
- Lisää kaltattu parsa keittoon ja anna sen kiehua noin 10 minuuttia, kunnes parsa on pehmeää.
- Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella tai blenderissä.
- Lisää kerma keittoon ja sekoita hyvin. Kuumenna keitto uudelleen, mutta älä keitä.
- Mausta keitto suolalla ja mustapippurilla oman maun mukaan.
- Tarjoa keitto tuoreen persiljan kanssa.