Valikko Sulje

Kaltattu parsakeitto

Tässä on yksinkertainen ohje kasvissyöjille sopivan kaltatun parsakeiton valmistamiseen:

Ainekset:

  • 500 g kuorittua kaltattua parsaa
  • 1 keskikokoinen sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 4 rkl kasvirasvaa
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl kasvislientä
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 dl kermaa
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Tuoretta persiljaa

Valmistusohjeet:

  1. Pilko sipuli ja valkosipulinkynnet hienoksi. Leikkaa kaltattu parsa noin sentin mittaisiksi paloiksi.
  2. Sulata voi kattilassa ja kuullota sipulia ja valkosipulia keskilämmöllä noin 5 minuuttia.
  3. Lisää vehnäjauhot ja sekoita hyvin. Anna paistua pari minuuttia, jotta jauhot hieman ruskistuvat.
  4. Lisää kasvisliemi ja valkoviini kattilaan koko ajan sekoittaen, jotta seos ei pala pohjaan. Anna kiehua noin 10 minuuttia.
  5. Lisää kaltattu parsa keittoon ja anna sen kiehua noin 10 minuuttia, kunnes parsa on pehmeää.
  6. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella tai blenderissä.
  7. Lisää kerma keittoon ja sekoita hyvin. Kuumenna keitto uudelleen, mutta älä keitä.
  8. Mausta keitto suolalla ja mustapippurilla oman maun mukaan.
  9. Tarjoa keitto tuoreen persiljan kanssa.