Tässä on yksinkertainen latka-resepti, joka sisältää tarveaineet, valmistusohjeet ja esittelyn:
Tarveaineet:
- 4-5 keskikokoista perunaa
- 1 keskikokoinen sipuli
- 2 kananmunaa
- 2 rkl vehnäjauhoja
- suolaa ja mustapippuria maun mukaan
- öljyä paistamiseen
Valmistusohje:
- Kuori perunat ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Purista ylimääräinen neste pois raasteesta.
- Kuori ja hienonna sipuli.
- Sekoita raastetut perunat ja sipulit keskenään.
- Lisää kananmunat, vehnäjauhot, suola ja mustapippuri ja sekoita hyvin.
- Lämmitä öljy paistinpannulla keskilämmöllä.
- Lusikoi latkataikinaa pannulle ja paina se hieman litteämmäksi lusikalla.
- Paista latkoja kummaltakin puolelta kullanruskeiksi (noin 3-4 minuuttia per puoli).
- Nosta valmiit latkat talouspaperin päälle valumaan ylimääräisestä öljystä.
Latkat ovat perinteinen juutalainen ruoka, joka valmistetaan perunoista, sipulista ja mausteista. Latkat ovat helppo ja maukas ruoka, joka sopii hyvin aamiaiselle, lounaalle tai illalliselle. Niitä tarjoillaan usein smetanan ja omenahillon kanssa. Tämä resepti on yksinkertainen ja nopea valmistaa, ja se sopii erinomaisesti juhliin tai arki-illalliseen. Tarjoile latkat lämpiminä ja nauti!