Ainekset:
- 4 dl matzah-jauhoja
- 4 rkl oliiviöljyä
- 4 munaa
- 4 rkl vettä
- 2 tl suolaa
- 2 l kanalientä
- 2 porkkanaa, kuorittuna ja pilkottuna
- 2 sellerin vartta, pilkottuna
- 1 sipuli, pilkottuna
- 1 tl kuivattua persiljaa
Valmistusohje:
- Laita matzah-jauhot, oliiviöljy, munat, vesi ja suola kulhoon ja sekoita hyvin, kunnes muodostuu taikinamainen seos.
- Peitä kulho ja laita jääkaappiin noin 30 minuutiksi.
- Lämmitä kanaliemi kiehuvaksi suuressa kattilassa.
- Lisää porkkanat, sellerin varret, sipuli ja kuivattu persilja kanaliemeen ja anna kiehua noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
- Muotoile taikinasta pieniä palloja, noin 2,5 cm halkaisijaltaan.
- Laske matzah-pallot kanaliemeen ja anna kiehua noin 20-30 minuuttia, kunnes pallot ovat kypsiä ja kelluvat kanaliemessä.
- Tarjoile matzah-pallot kanaliemessä, jossa on keitetyt kasvikset.