Valikko Sulje

Matzah ball soup

Ainekset:

  • 4 dl matzah-jauhoja
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 4 munaa
  • 4 rkl vettä
  • 2 tl suolaa
  • 2 l kanalientä
  • 2 porkkanaa, kuorittuna ja pilkottuna
  • 2 sellerin vartta, pilkottuna
  • 1 sipuli, pilkottuna
  • 1 tl kuivattua persiljaa

Valmistusohje:

  1. Laita matzah-jauhot, oliiviöljy, munat, vesi ja suola kulhoon ja sekoita hyvin, kunnes muodostuu taikinamainen seos.
  2. Peitä kulho ja laita jääkaappiin noin 30 minuutiksi.
  3. Lämmitä kanaliemi kiehuvaksi suuressa kattilassa.
  4. Lisää porkkanat, sellerin varret, sipuli ja kuivattu persilja kanaliemeen ja anna kiehua noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
  5. Muotoile taikinasta pieniä palloja, noin 2,5 cm halkaisijaltaan.
  6. Laske matzah-pallot kanaliemeen ja anna kiehua noin 20-30 minuuttia, kunnes pallot ovat kypsiä ja kelluvat kanaliemessä.
  7. Tarjoile matzah-pallot kanaliemessä, jossa on keitetyt kasvikset.