Valikko Sulje

Matzo-parsa keitto

Matzo-parsakeitto on juutalainen keittoresepti, joka on täydellinen pääruokana tai alkuruokana esimerkiksi juhlapäivien aikana. Tässä on yksinkertainen ohje matzo-parsakeiton valmistamiseen:

Ainekset:

  • 4-5 arkkiä matzo-leipää
  • 1 nippu parsaa
  • 1 sipuli
  • 2 rkl voita tai oliiviöljyä
  • 1 l kanalientä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl timjamia
  • 1/2 tl valkosipulijauhetta
  • 1/2 tl paprikajauhetta
  • 1/2 tl juustokuminaa
  • 1/2 tl savupaprikajauhetta
  • 2 rkl tuoretta persiljaa, hienonnettuna

Ohjeet:

  1. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi ja kuullota ne voissa tai oliiviöljyssä kattilassa.
  2. Leikkaa parsat pieniksi paloiksi ja lisää ne kattilaan.
  3. Lisää kanaliemi ja mausteet, ja anna keiton kiehua noin 15-20 minuuttia, kunnes parsat ovat pehmeitä.
  4. Särje matzo-leivät pieniksi paloiksi ja lisää ne keittoon noin viiden minuutin kypsennyksen jälkeen.
  5. Jatka keittämistä, kunnes matzo-leivät ovat pehmeitä ja keitto on paksua.
  6. Ripottele päälle tuoretta persiljaa ennen tarjoilua.

Matzo-parsakeitto on täyteläinen, lämmin ja lohduttava ruoka, joka sopii hyvin erilaisiin tilanteisiin. Keitto on erityisen suosittu juutalaisessa keittiössä, sillä se sisältää monia juutalaisen kulttuurin tärkeitä raaka-aineita, kuten matzo-leipää ja kanalientä. Keiton mausteet antavat sille syvän ja moniulotteisen maun, joka tekee siitä herkullisen ja tyydyttävän. Matzo-parsakeitto on myös helppo valmistaa ja tarjoilla, joten se on loistava valinta niin arkeen kuin juhlaankin.