Ainekset:
- 4 keskikokoista bataattia
- 2 tl juustokuminaa
- 1 tl korianteria
- 1 tl savupaprikajauhetta
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 tl hunajaa
- 1 prk kikherneitä
- 1 punasipuli
- 1/2 punttia korianteria
- 1/2 punttia persiljaa
- 1 sitruunan mehu
Valmistus:
- Kuori bataatit ja leikkaa ne noin sentin paksuisiksi siivuiksi.
- Sekoita juustokumina, korianteri, savupaprikajauhe, suola ja mustapippuri keskenään. Hiero mausteseosta bataattisiivujen päälle.
- Asettele bataattisiivut uunipellille ja lisää oliiviöljy ja hunaja niiden päälle. Paahda 200 asteessa noin 30-40 minuuttia tai kunnes bataatit ovat pehmeitä ja saaneet kauniin värin.
- Valuta kikherneet ja huuhtele ne kylmän veden alla. Lisää ne paahdettujen bataattien sekaan.
- Hienonna punasipuli ja yrtit ja lisää ne salaattiin. Purista sitruunan mehu salaatin päälle ja sekoita kaikki ainekset varovasti.