Valikko Sulje

Hunajalla glaseerattu kananpoika ja kasvisgratiini

Ainekset:

  • 4 kananpojan rintafileetä
  • 1/4 dl hunajaa
  • 1/4 dl dijon-sinappia
  • 1/4 dl soijakastiketta
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Kasvisgratiini:

  • 2 punaista paprikaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 munakoiso
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl rosmariinia
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • 1 dl raastettua parmesaania

Valmistus:

  1. Sekoita hunaja, dijon-sinappi, soijakastike, oliiviöljy, valkosipulijauhe ja paprikajauhe kulhossa.
  2. Mausta kananpojan rintafileet suolalla ja pippurilla ja laita ne uunivuokaan.
  3. Levitä hunajakastike kananpojan päälle ja paista 200 asteessa noin 20-25 minuuttia tai kunnes kana on kypsää ja hunajakastike on saanut kauniin värin.

Kasvisgratiini:

  1. Leikkaa paprikat, kesäkurpitsa ja munakoiso noin sentin paksuisiksi siivuiksi. Pilko sipuli ja valkosipuli.
  2. Asettele kasvisviipaleet uunivuokaan ja sekoita joukkoon oliiviöljy, timjami, rosmariini, suola ja pippuri.
  3. Paista kasviksia 200 asteessa noin 20-25 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä ja saaneet kauniin värin.
  4. Ripottele raastettu parmesaani kasvisgratiinin päälle ja laita takaisin uuniin noin 5-10 minuutiksi, kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniin värin.