Pienet suolakurkut
Ainekset:
- 500 g pieniä kurkkuja
- 1 1/2 dl vettä
- 1 1/2 dl väkiviinaetikkaa
- 1 rkl suolaa
- 1 rkl sokeria
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl sinapinsiemeniä
- 1 tl kokonaisia mustapippureita
- 1 tl tillinsiemeniä
Ohjeet:
- Huuhtele kurkut hyvin ja kuivaa ne.
- Kuumenna vesi, etikka, suola ja sokeri kattilassa. Sekoita, kunnes sokeri ja suola liukenevat.
- Lisää valkosipulinkynsi, sinapinsiemenet, mustapippurit ja tillinsiemenet.
- Laita kurkut lasipurkkiin ja kaada liemi niiden päälle.
- Sulje purkki ja laita se jääkaappiin.
- Anna kurkkujen maustua vähintään 24 tuntia ennen tarjoilua.
Marinoidut oliivit
Ainekset:
- 500 g oliiveja (esimerkiksi Kalamata tai Cerignola)
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl kuivattua rosmariinia
- 1 tl kuivattua timjamia
- 1 tl mustapippuria
Ohjeet:
- Huuhtele oliivit hyvin ja kuivaa ne.
- Murskaa valkosipulinkynsi ja sekoita se oliiviöljyn, sitruunamehun, rosmariinin, timjamin ja mustapippurin kanssa kulhossa.
- Laita oliivit lasipurkkiin ja kaada marinadi niiden päälle.
- Sulje purkki ja laita se jääkaappiin.
- Anna oliivien maustua vähintään 24 tuntia ennen tarjoilua.
Pienet suolakurkut ja marinoidut oliivit ovat suosittuja lisukkeita erilaisille ruoille. Ne ovat erityisen suosittuja Välimeren maissa, ja niitä voi käyttää esimerkiksi salaatissa, pizza- tai pastatäytteenä tai tarjoilla sellaisenaan pikkupurtavina. Suolakurkkujen ja oliivien valmistus on helppoa, ja niitä voi säilyttää jääkaapissa useita päiviä.