Valikko Sulje

Pinaattikeitto

Alkuruoka – Pinaattikeitto:

Ainekset:

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl voita
  • 500 g tuoretta pinaattia
  • 1 l kanalientä
  • 1 dl kuohukermaa
  • Suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Valmistus:

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Sulata voi kattilassa keskilämmöllä ja lisää sipulit. Kuullota niitä muutama minuutti.
  3. Lisää tuore pinaatti kattilaan ja anna sen kutistua kasaan.
  4. Lisää kanaliemi ja anna keiton kiehua noin 10 minuuttia.
  5. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa tasaiseksi.
  6. Lisää kuohukerma ja mausta keitto suolalla ja mustapippurilla maun mukaan.
  7. Kuumenna keitto vielä hetki ja tarjoile lämpimänä.