Pääruoka – Hunajaglasoitua kananpoikaa ja juureksia:
Ainekset:
- 4 kananpojan rintafileetä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl hunajaa
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 rkl dijon-sinappia
- 2 valkosipulinkynttä
- Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
- 500 g juureksia (esim. porkkanaa, palsternakkaa, bataattia)
- Tuoretta persiljaa koristeluun
Valmistus:
- Lämmitä uuni 180 asteeseen.
- Sekoita oliiviöljy, hunaja, soijakastike, dijon-sinappi ja hienonnetut valkosipulinkynnet kulhossa.
- Mausta kananpojan rintafileet suolalla ja mustapippurilla.
- Sivele kananpojan rintafileitä hunaja-soijakastikeseoksella ja anna marinoitua hetki.
- Pese ja kuori juurekset, ja leikkaa ne tasakokoisiksi paloiksi.
- Laita marinoituneet kananpojan rintafileet uunivuokaan yhdessä juuresten kanssa.
- Paista uunissa noin 25-30 minuuttia, kunnes kananpojan rintafileet ovat kypsiä ja juurekset pehmeitä.
- Ripottele päälle tuoretta persiljaa ennen tarjoilua