Valikko Sulje

Hunajaglasoitua kananpoikaa ja juureksia

Pääruoka – Hunajaglasoitua kananpoikaa ja juureksia:

Ainekset:

  • 4 kananpojan rintafileetä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl dijon-sinappia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • 500 g juureksia (esim. porkkanaa, palsternakkaa, bataattia)
  • Tuoretta persiljaa koristeluun

Valmistus:

  1. Lämmitä uuni 180 asteeseen.
  2. Sekoita oliiviöljy, hunaja, soijakastike, dijon-sinappi ja hienonnetut valkosipulinkynnet kulhossa.
  3. Mausta kananpojan rintafileet suolalla ja mustapippurilla.
  4. Sivele kananpojan rintafileitä hunaja-soijakastikeseoksella ja anna marinoitua hetki.
  5. Pese ja kuori juurekset, ja leikkaa ne tasakokoisiksi paloiksi.
  6. Laita marinoituneet kananpojan rintafileet uunivuokaan yhdessä juuresten kanssa.
  7. Paista uunissa noin 25-30 minuuttia, kunnes kananpojan rintafileet ovat kypsiä ja juurekset pehmeitä.
  8. Ripottele päälle tuoretta persiljaa ennen tarjoilua