10 kappaletta
3 dl lämmintä vettä
3 dl lämmintä maitoa
1 rkl kuivahiivaa (10 g)
1 rkl sokeria (20 g)
17 dl vehnäjauhoja (840 g)
1 tl suolaa (8 g)
Persiljaa + voisulaa
- Sekoita lasikulhossa lämpimät nesteet keskenään.
- Lisää kuivahiiva ja sekoita.
- Sekoita vehnäjauho ja suola taikinaan. Vaivaa taikinaa kunnes se on kiinteä, eikä tartu kiinni.
- Peitä taikina kelmulla ja/tai kannella. Anna nousta 40 minuuttia.
- Vaivaa taikinaa pöydällä. Jaa taikina kahtia ja puolikkaat edelleen 5 osaa. Yhteensä 10 palaa.
- Ota yksi pala käteen ja taittele palan reunoja taikina palan alle ja muotoile samalla pyöreäksi palloksi.
- Leivo taikina palloista kaulimen avulla pyöreitä halkaisijaltaan noin 15 cm ”lettuja”.
- Laita kuiva paistinpannu liedelle, noin keskilämmöllä.
- Paista leivät paistinpannulla ilman rasvaa. Kääntele välillä. Paistettaessa leipä täyttyy kuin ilmapallo.
- Voitele valmiit leivät persiljavoisulalla.
Vihje: Voit myös täyttää leivät ennen paistamista esim. Cheddarjuustolla ja yrteillä. Laita juusto keskelle ”lettua” ja nostele laidat päälle, pyöritä sileäksi ja muotoile. Erinomaisen tuloksen saa myös, jos korvaa puolet jauhoista 00-vehnäjauhoilla.