Taikina
- 3 dl vettä
- 25 g tuorehiivaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl sokeria
- 7 dl vehnäjauhoja (00 Pizzajauhoja)
- 1½ tl suolaa
Täyte (noin 500 g kasviksia)
- 1 kpl punasipuli
- 1 kpl keltasipuli
- 2 kpl paprika
- 2 kpl porkkana
- 1 kpl keräkaali
- 1/2 tl mustapippuria
Valmistusohjeet
- Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää oliiviöljy ja sokeri nesteeseen. Sekoita jauhot erissä taikinaan. Vaivaa noin 5 minuuttia. Anna taikinan levätä 10 minuuttia ja vaivaa taas pari minuuttia. Lisää suola ja alusta taikina tasaiseksi. Peitä liinalla ja jätä kohoamaan.
- Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuleita pannussa 10 minuuttia ja lisää mausteet. Lisää loput kasvikset ja sekoita. Paista vielä noin 5 min.
- Jaa taikina 8 osaan, pyöritä palloiksi ja kauli ohuiksi soikioiksi. Jaa täyte pohjille, kostuta reunat, taita kaksinkerroin ja painele sauma tiiviiksi. Kohota 30 minuuttia.
- Voitele piirakat öljyllä tai suihkuta öljyä niiden pinnalle. Paista uunissa 200 asteessa 25 min.