Valikko Sulje

Raikas vesimelonisalaatti mintulla ja fetajuustolla

Ainekset:

  • 4–5 siivua vesimelonia (noin 500 g)
  • 100 g fetajuustoa
  • 1 pieni punasipuli
  • 1/2 nippua tuoretta minttua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • Ripaus suolaa
  • Ripaus mustapippuria

Valmistusohjeet:

  1. Leikkaa vesimeloni kuutioiksi tai käytä pyöreää muottia leikataksesi siitä kauniita paloja. Laita vesimelonipalat tarjoilukulhoon.
  2. Kuori ja hienonna punasipuli ohuiksi renkaiksi. Lisää ne vesimelonin joukkoon.
  3. Revi mintunlehdet pienemmiksi paloiksi ja lisää ne salaattiin.
  4. Murusta fetajuusto salaatin päälle.
  5. Valmista kastike sekoittamalla oliiviöljy, sitruunamehu, suola ja mustapippuri pienessä kulhossa.
  6. Kaada kastike salaatin päälle ja sekoita varovasti, jotta kaikki ainekset sekoittuvat hyvin.
  7. Anna salaatin maustua jääkaapissa noin 15-30 minuuttia ennen tarjoilua, jotta maut tasoittuvat.
  8. Tarjoile raikas vesimelonisalaatti mintulla ja fetajuustolla esimerkiksi alkuruokana tai lisäkkeenä grillatun ruoan kanssa.

Toivottavasti nautitte tästä raikkaasta ja kesäisestä salaattireseptistä!