Ainekset:
- 4–5 siivua vesimelonia (noin 500 g)
- 100 g fetajuustoa
- 1 pieni punasipuli
- 1/2 nippua tuoretta minttua
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl sitruunamehua
- Ripaus suolaa
- Ripaus mustapippuria
Valmistusohjeet:
- Leikkaa vesimeloni kuutioiksi tai käytä pyöreää muottia leikataksesi siitä kauniita paloja. Laita vesimelonipalat tarjoilukulhoon.
- Kuori ja hienonna punasipuli ohuiksi renkaiksi. Lisää ne vesimelonin joukkoon.
- Revi mintunlehdet pienemmiksi paloiksi ja lisää ne salaattiin.
- Murusta fetajuusto salaatin päälle.
- Valmista kastike sekoittamalla oliiviöljy, sitruunamehu, suola ja mustapippuri pienessä kulhossa.
- Kaada kastike salaatin päälle ja sekoita varovasti, jotta kaikki ainekset sekoittuvat hyvin.
- Anna salaatin maustua jääkaapissa noin 15-30 minuuttia ennen tarjoilua, jotta maut tasoittuvat.
- Tarjoile raikas vesimelonisalaatti mintulla ja fetajuustolla esimerkiksi alkuruokana tai lisäkkeenä grillatun ruoan kanssa.
Toivottavasti nautitte tästä raikkaasta ja kesäisestä salaattireseptistä!