Ainekset:
- 4 kananrintaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 valkosipulinkynttä, murskattuna
- 1 tl sitruunamehua
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- Tuoreita yrttejä maun mukaan (esim. rosmariini, timjami tai oregano)
Valmistusohjeet:
- Aloita valmistamalla marinadi. Sekoita oliiviöljy, murskattu valkosipuli, sitruunamehu, suola ja mustapippuri kulhossa.
- Leikkaa kananrinnat tarvittaessa tasakokoisiksi paloiksi ja aseta ne marinadin kanssa kulhoon. Kääntele kananrinnat niin, että marinadi peittää ne tasaisesti. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia, jotta maut imeytyvät.
- Lämmitä grilli keskilämmölle. Voitele grilliritilä kevyesti öljyllä tai käytä leivinpaperia estämään kanan tarttuminen ritilään.
- Nosta kananrinnat marinadista ja ravista ylimääräinen marinadi pois. Säästä kuitenkin hieman marinadia myöhempää käyttöä varten.
- Grillaa kananrinnat grillissä suoralla lämmöllä noin 6-8 minuuttia per puoli. Käännä niitä kerran grillauksen puolivälissä. Tarkkaile kananrinnan kypsyyttä ja varmista, että se on kauttaaltaan kypsää ja mehevää.
- Voit lisätä grillauksen loppuvaiheessa tuoreita yrttejä kanan päälle ja sivellä ne marinadilla, jotta saat lisää makua.
- Kun kananrinta on kypsää, poista se grillistä ja anna sen levätä muutaman minuutin ajan. Tämä auttaa säilyttämään lihan mehevyyden.
- Tarjoile grillattu kananrinta esimerkiksi paahdettujen vihannesten, tumman riisin tai kvinoasalaatin kanssa.