Valikko Sulje

Grillattua kananrintaa

Ainekset:

  • 4 kananrintaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä, murskattuna
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • Tuoreita yrttejä maun mukaan (esim. rosmariini, timjami tai oregano)

Valmistusohjeet:

  1. Aloita valmistamalla marinadi. Sekoita oliiviöljy, murskattu valkosipuli, sitruunamehu, suola ja mustapippuri kulhossa.
  2. Leikkaa kananrinnat tarvittaessa tasakokoisiksi paloiksi ja aseta ne marinadin kanssa kulhoon. Kääntele kananrinnat niin, että marinadi peittää ne tasaisesti. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia, jotta maut imeytyvät.
  3. Lämmitä grilli keskilämmölle. Voitele grilliritilä kevyesti öljyllä tai käytä leivinpaperia estämään kanan tarttuminen ritilään.
  4. Nosta kananrinnat marinadista ja ravista ylimääräinen marinadi pois. Säästä kuitenkin hieman marinadia myöhempää käyttöä varten.
  5. Grillaa kananrinnat grillissä suoralla lämmöllä noin 6-8 minuuttia per puoli. Käännä niitä kerran grillauksen puolivälissä. Tarkkaile kananrinnan kypsyyttä ja varmista, että se on kauttaaltaan kypsää ja mehevää.
  6. Voit lisätä grillauksen loppuvaiheessa tuoreita yrttejä kanan päälle ja sivellä ne marinadilla, jotta saat lisää makua.
  7. Kun kananrinta on kypsää, poista se grillistä ja anna sen levätä muutaman minuutin ajan. Tämä auttaa säilyttämään lihan mehevyyden.
  8. Tarjoile grillattu kananrinta esimerkiksi paahdettujen vihannesten, tumman riisin tai kvinoasalaatin kanssa.