Slow Cooker Beef Stew on täyteläinen ja maukas lihakeitto, joka valmistuu hitaasti hauduttamalla. Tässä on yksinkertainen ohje Slow Cooker Beef Stew’n valmistamiseen:
Ainekset:
- 900 g naudanlihaa paloina
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 3 porkkanaa
- 3 sellerin vartta
- 4 perunaa
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 4 dl naudanlihalientä
- 2 dl punaviiniä
- 1 rkl Worcestershire-kastiketta
- 1 rkl tuoretta timjamia
- 2 rkl maissitärkkelystä
- suolaa ja mustapippuria maun mukaan
- oliiviöljyä paistamiseen
Valmistusohje:
- Lämmitä öljy kattilassa keskilämmöllä. Ruskista naudanlihapalat kattilassa kaikilta puolilta.
- Siirrä ruskistettu liha slow cooker -kattilaan.
- Kuori ja pilko sipuli, valkosipuli, porkkanat, sellerin varret ja perunat. Lisää pilkotut vihannekset slow cooker -kattilaan.
- Lisää tomaattipyre, naudanlihaliemi, punaviini, Worcestershire-kastike ja tuore timjami. Sekoita ainekset hyvin.
- Kypsennä slow cooker -kattilaa matalassa lämpötilassa noin 8-10 tuntia tai korkeassa lämpötilassa noin 4-5 tuntia.
- Kun liha on kypsää ja vihannekset ovat pehmenneet, sekoita maissitärkkelys pieneen määrään kylmää vettä ja lisää seos kattilaan. Sekoita hyvin.
- Kypsennä vielä 15-20 minuuttia, kunnes liemi on sakeutunut.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla oman maun mukaan.
- Tarjoile Slow Cooker Beef Stew leivän tai perunamuusin kanssa.
Slow Cooker Beef Stew on loistava ruoka kylmänä talvipäivänä tai vaikkapa juhlavan sunnuntailounaan herkkuna. Liha haudutetaan hitaasti ja se muuttuu ihanan mureaksi ja pehmeäksi. Vihannekset antavat keitolle raikkaan ja terveellisen maun, ja tuore timjami antaa keitolle lisää makua. Suosittelen kokeilemaan tätä helppoa ja herkullista Slow Cooker Beef Stew -ohjetta!
Annan kommentin jälkeen lisätty
Valmistusohje ilman Slow Cooker laitetta:
- Lämmitä öljy kattilassa keskilämmöllä. Ruskista naudanlihapalat kattilassa kaikilta puolilta.
- Siirrä ruskistettu liha lautaselle ja aseta se sivuun.
- Kuori ja pilko sipuli, valkosipuli, porkkanat, sellerin varret ja perunat.
- Lämmitä kattilassa öljyä ja lisää pilkotut vihannekset kattilaan. Paista niitä noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat hieman pehmenneet.
- Lisää ruskistettu liha kattilaan.
- Lisää tomaattipyre, naudanlihaliemi, punaviini, Worcestershire-kastike ja tuore timjami kattilaan. Sekoita ainekset hyvin.
- Kuumenna kattila kiehuvaksi, laske sitten lämpöä ja anna lihan ja vihannesten hautua noin 2-3 tuntia, kunnes liha on pehmeää ja vihannekset ovat kypsiä.
- Kun liha on kypsää ja vihannekset ovat pehmenneet, sekoita maissitärkkelys pieneen määrään kylmää vettä ja lisää seos kattilaan. Sekoita hyvin.
- Anna stew’n hautua kiehumispisteeseen vielä 15-20 minuuttia, kunnes liemi on sakeutunut.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla oman maun mukaan.
- Tarjoile Slow Cooker Beef Stew leivän tai perunamuusin kanssa.