Valikko Sulje

ZHUG jemeniläinen yrttikastike

Zhug on maukas jemeniläinen yrttikastike, joka tehdään yleensä tuoreesta korianterista ja persiljasta, chilistä, valkosipulista, juustokuminasta, kardemummasta, kanelista, suolasta, pippurista, oliiviöljystä ja sitruunamehusta.

Tässä on resepti Zhug-yrttikastikkeen tekemiseen:

Ainekset:

  • 1 iso nippu tuoretta korianteria
  • 1 iso nippu tuoretta persiljaa
  • 5-6 vihreää chiliä
  • 4-5 valkosipulinkynttä
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl suolaa
  • Mustapippuria maun mukaan
  • 1/4 cup (60 ml) oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua

Valmistusohje:

  1. Huuhtele korianteri ja persilja ja poista kova varsi. Kuivaa lehdet huolellisesti.
  2. Poista chilistä siemenet ja hienonna se.
  3. Kuori valkosipulinkynnet ja hienonna ne.
  4. Laita kaikki ainekset paitsi oliiviöljy ja sitruunamehu tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen.
  5. Aloita sekoittaminen matalalla nopeudella ja lisää sitten oliiviöljyä vähitellen, kunnes seos muuttuu tasaiseksi.
  6. Lisää sitruunamehu ja sekoita vielä kerran.
  7. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa tai pippuria.
  8. Kaada kastike ilmatiiviiseen astiaan ja säilytä jääkaapissa. Kastike säilyy noin viikon ajan.

Zhug-yrttikastiketta voi käyttää erilaisten ruokien kuten grillatun lihan, kalan, vihannesten, salaatin tai keittojen maustamiseen.