Zhug on maukas jemeniläinen yrttikastike, joka tehdään yleensä tuoreesta korianterista ja persiljasta, chilistä, valkosipulista, juustokuminasta, kardemummasta, kanelista, suolasta, pippurista, oliiviöljystä ja sitruunamehusta.
Tässä on resepti Zhug-yrttikastikkeen tekemiseen:
Ainekset:
- 1 iso nippu tuoretta korianteria
- 1 iso nippu tuoretta persiljaa
- 5-6 vihreää chiliä
- 4-5 valkosipulinkynttä
- 1 tl juustokuminaa
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl kanelia
- 1 tl suolaa
- Mustapippuria maun mukaan
- 1/4 cup (60 ml) oliiviöljyä
- 2 rkl sitruunamehua
Valmistusohje:
- Huuhtele korianteri ja persilja ja poista kova varsi. Kuivaa lehdet huolellisesti.
- Poista chilistä siemenet ja hienonna se.
- Kuori valkosipulinkynnet ja hienonna ne.
- Laita kaikki ainekset paitsi oliiviöljy ja sitruunamehu tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen.
- Aloita sekoittaminen matalalla nopeudella ja lisää sitten oliiviöljyä vähitellen, kunnes seos muuttuu tasaiseksi.
- Lisää sitruunamehu ja sekoita vielä kerran.
- Maista ja lisää tarvittaessa suolaa tai pippuria.
- Kaada kastike ilmatiiviiseen astiaan ja säilytä jääkaapissa. Kastike säilyy noin viikon ajan.
Zhug-yrttikastiketta voi käyttää erilaisten ruokien kuten grillatun lihan, kalan, vihannesten, salaatin tai keittojen maustamiseen.