Tarvitset:
- 4 tomaattia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1/4 dl tuoretta basilikaa silputtuna
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- suolaa ja mustapippuria maun mukaan
- 1 patonki
- 2 rkl oliiviöljyä
Valmistusohjeet:
- Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
- Leikkaa patonki viipaleiksi ja sivele oliiviöljyä jokaisen viipaleen päälle.
- Paista patonkiviipaleita uunissa noin 5-7 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita ja kullanruskeita.
- Pilko tomaatit pieniksi paloiksi ja laita ne kulhoon.
- Pilko valkosipulinkynnet pieniksi paloiksi ja lisää ne tomaattien joukkoon.
- Lisää joukkoon myös basilika, balsamiviinietikka ja oliiviöljy. Mausta suolalla ja mustapippurilla maun mukaan.
- Sekoita ainekset hyvin ja anna maustua noin 10 minuuttia.
- Levitä tomaattiseos paahdetun patongin päälle juuri ennen tarjoilua.