Valikko Sulje

TSORBA – lihaklimppikeitto viidelle

Keitto

1 porkkana
1 purjosipuli
1 selleri
1 persiljanjuuri
60 g tomaattipyreetä 
suolaa 
mustapippuria maun mukaan

Lihaklimpit

800 g naudan jauhelihaa
1 kananmunaa
100 g riisiä
suolaa 
pippuria maun mukaan

  1. Keitä muna kovaksi ja riisit kypsiksi.
  2. Pese, kuori ja suikaloi juurekset ja purjo ohuiksi suikaleiksi. Laita ne kiehumaan kattilaan, jossa on 2 litraa vettä. 
  3. Kuori ja hienonna muna. Lisää keitetty riisi ja hienonnettu muna raakaan jauhettuun lihaan. 
  4. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla ja sekoita hyvin. 
  5. Pyörittele seoksesta pullia. Laita ne kattilaan kasvisten joukkoon.
  6. Lisää vielä tomaattipyree tai -murska.
  7. Mausta keitto makusi mukaan suolalla ja pippurilla. Keitä kunnes klimpit ovat kypsiä.
  8. Ennen tarjolle vientiä kiehauta keitto.