Valikko Sulje

9 Purim cocktailia, Deborah Rood Goldman

Purim on iloinen loma, joka vahvistaa juutalaisten selviytymistä ja jatkuvuutta läpi historian. Olemme kuvitelleet, mitä jokainen Esterin kirjan hahmo olisi voinut imeskellä näin onnellisena tilaisuutena, sekä muutama muu tunnelman mukaan.

Mikä cocktail (tai mocktail) muistuttaa sitä, kuka sinä olisit Purim-tarinassa? Etsi juomasi tai kokeile koko M’gillahia . L’chaim !

Lue lisää Purin juhlasta.

Estherito Mojito: Purim-cocktail

AINESOSAT

  • 45 ml Valkoista rommia (tai inkivääriolutta / maustettua soodavettä, jos se on alkoholitonta)
  • 12-15 Mintunlehteä
  • ½ Limeä
  • 20 ml Siirappi
  • Soodavesi
  • Mintun oksa

OHJEET

  1. Lisää mintunlehdet, limen puolikkaan mehu ja yksinkertainen siirappi highball-lasiin.
  2. Sekoita ainekset lasissa.
  3. Täytä lasi puoliväliin jäällä, lisää rommi ja sekoita.
  4. Täytä loput lasista jäillä, ripottele päälle soodaa, koristele mintunoksalla ja sekoita.
Estherito Mojito: Purim-cocktail

Mordechai Mai Tai: Purim-cocktail

AINESOSAT

  • 15 ml Rommi
  • 15 ml Grand Marnier (tai kookoskermaa, jos se on alkoholitonta)
  • 15 ml Amaretto (tai maustettu kuohuvesi, jos se on alkoholitonta)
  • 85 ml Ananas mehu
  • 30 ml Limetti mehu
  • 1 Ananasviipale

OHJEET 

  1. Täytä hurrikaanilasi jääpaloilla.
  2. Lisää rommi, Grand Marnier, amaretto, ananasmehu ja limettimehu shakeriin.
  3. Ravista seosta 5-10 sekuntia.
  4. Kaada juoma lasiin. Koristele ananasviipaleella.
Mordechai Mai Tai: Purim-cocktail

Vashtini: Purim-cocktail

AINESOSAT

  • 45 ml Vodka (jätä pois alkoholittomista ja korvaa tomaattimehulla)
  • 85 ml tomaattimehua
  • Selleri suola
  • 3-4 pisaraa Worcestershire-kastiketta
  • 2 pisaraa Tabasco-kastiketta
  • 1 ½ rkl pullotettua piparjuurta
  • Suola
  • Pippuri
  • 1 limerengas

OHJEET

  1. Sivele highball-lasin reuna sellerisuolalla ja täytä jääkuutioilla.
  2. Lisää vodka, Worcestershire-kastike ja Tabasco lasiin.
  3. Lisää tomaattimehu lasiin.
  4. Lisää lasiin kaksi ripaus suolaa ja pippuria.
  5. Koristele sellerinvarrella ja limerenkaalla ja sekoita.
Vashtini: Purim-cocktail

Hamanhattan: Purim-cocktail

AINESOSAT

  • 75 ml Bourbon
  • 15 ml kuiva vermutti
  • 1 Maraschino-kirsikka
  • Sitruunakierre

OHJEET

  1. Täytä shaker puoliväliin jääkuutioilla.
  2. Lisää bourbon ja vermutti shakeriin
  3. Sekoita aineksia varovasti pyörivin liikkein 8-10 sekuntia (huomaa: varo rikkomasta jääkuutioita sekoittaessasi).
  4. Siivilöi shakerin sisältö jäähdytettyyn cocktaillasiin. Koristele maraschino-kirsikalla ja sitruunakierteellä.
Hamanhattan: Purim-cocktail

Ahashurion Scorpion: Purim-cocktail

AINESOSAT

  • 15 ml Vodka
  • 15 ml Midori-melonilikööri
  • 15 ml Amaretto
  • 120 ml Punakarpalomehu
  • 1 lime pyörä

OHJEET

  1. Täytä highball-lasi jääpaloilla.
  2. Lisää vodka, Midori, amaretto ja karpalomehu lasiin.
  3. Koristele juoma limepyörällä ja sekoita.
Ahashurion Scorpion: Purim-cocktail

Groggy Grogger: Purim-cocktail

AINESOSAT

  • 120 ml Ananas mehu
  • 45 ml Vodka
  • ½ tl curryjauhetta
  • ½ tl sitruunamehua
  • 1 rkl kermaa
  • 2 tippaa Tabasco-kastiketta
  • 120 ml murskattu jää 

OHJEET

  1. Kaada kaikki ainekset blenderiin
  2. Sekoita 10 sekuntia suurella nopeudella.
  3. Kaada jäähdytettyyn vanhanaikaiseen lasiin.
  4. Rouhi cayennepippurilla
Groggy Grogger: Purim-cocktail

Persialainen heitto: Purim-cocktail

AINESOSAT

  • 25 ml Grand Marnier
  • 25 ml Amaretto
  • 75 ml höyrytetty maito
  • 45 ml Espresso
  • Ripaus muskottipähkinää

OHJEET

  1. Lisää Grand Marnier ja amaretto esilämmitettyyn kahvilasiin.
  2. Lisää hitaasti höyrytetty maito ja sitten espresso.
  3. Päälle juoma maitovaahdolla ja muskottipähkinällä. Sekoita ja nauti.

Sushan Slammer: Purim-coctail

AINESOSAT

  • 15 ml Kahvi likööri
  • 15 ml Amaretto
  • 15 ml Irlantilainen kermalikööri
  • 15 ml Rommi

OHJEET

  1. Täytä cocktailsekoitin jäillä.
  2. Lisää kahvilikööri, amaretto, irlantilainen kermalikööri ja rommi.
  3. Sekoita ja siivilöi lasiin.
Sushan Slammer: Purim-coctail

Jäätynyt persialainen: Purim-coctail

AINESOSAT

  • 15 ml Baileys
  • 15 ml Kahlua
  • 15 ml vodka
  • 60 ml kermaa
  • 2 ruokalusikallista vaniljajäätelöä
  • 1 kuppi jäätä murskattuna
  • 30 ml suklaasiirappi

OHJEET

  1. Laita Baileys, Kahlua, Vodka, Kerma, Jäätelö ja Jää tehosekoittimeen.
  2. Sekoita kunnes seos on tasaista.
  3. Tiputa suklaasiirappia hurrikaanilasin sisäpuolelle.
  4. Kaada seos välittömästi lasiin niin, että lasin reunoille valunut suklaasiirappi jäätyy.

Israelupdate ylläpito