6 annosta
Aineet:
- 900 g Naudanliha
- 400 g Herkkusieniä
- 4 rkl Oliiviöljyä
- 2 kpl Sipuli
- 2 kpl Porkkanaa
- 1 rkl Tomaattipyrettä
- 6 kpl Valkosipulin kynsiä
- 2 rkl Vehnäjauhoja tai Maissijauhoa
- 4 dl Punaviiniä
- 4 dl Vettä
- 1 tl Suola
- 1 tl Timjamia
- 1 tl Mustapippuria
- 3 kpl Laakerinlehtiä
Ohje:
- Valmista ruoka kannellisessa ja korkealaitaisessa paistinpannussa. Laita pannu liedelle kuumenemaan.
- Laita pannulle 4 rkl öljyä ja lisää lämpimälle pannulle noin puolet lihapaloista, ruskista lipapalat molemmilta puolita noin 5 min. Ota lita pois pannulta ja paista loput lihapalat ja ote ne pois pannulta.
- Lisää tyhjälle pannulle herkkusienet ja ruskista pannulla 4 min. Ota herkkusienet pois pannulta.
- Laita pannulle pilkotut sipulit ja pilkotut porkkanat. Kuullota näitä pannulla 6 min. Lisää öljyä tarvittaessa.
- Lisää herkkusienet pannulle sipulin ja porkkanan sekaan ja paista 4 min.
- Lisää pannulle tomaattipyree tai paseerattu tomaatti. Murskaa pannulle valkosipulin kynnet. Sekoita ja paista 3 min.
- Lisää pannulle venhäjauho tai maissijauho. Sekoita hyvin, ettei jauho paakkuunnu.
- Lisää pannulle punaviini ja vesi. Lisää suola, timjami, mustapippuri sekä laakerin lehdet. Sekoita.
- Lisää pannulle naudanliha palat, joko sellaisenaan tai pienemmäksi pilkottuna.
- Laita kansi päälle ja anna hautua miedolla vielä lämmöllä 90 min.