Valikko Sulje

Naudanliha punaviinikastikkeessa

6 annosta

Aineet:

  • 900 g Naudanliha
  • 400 g Herkkusieniä
  • 4 rkl Oliiviöljyä
  • 2 kpl Sipuli
  • 2 kpl Porkkanaa
  • 1 rkl Tomaattipyrettä
  • 6 kpl Valkosipulin kynsiä
  • 2 rkl Vehnäjauhoja tai Maissijauhoa
  • 4 dl Punaviiniä
  • 4 dl Vettä
  • 1 tl Suola
  • 1 tl Timjamia
  • 1 tl Mustapippuria
  • 3 kpl Laakerinlehtiä

Ohje:

  1. Valmista ruoka kannellisessa ja korkealaitaisessa paistinpannussa. Laita pannu liedelle kuumenemaan.
  2. Laita pannulle 4 rkl öljyä ja lisää lämpimälle pannulle noin puolet lihapaloista, ruskista lipapalat molemmilta puolita noin 5 min. Ota lita pois pannulta ja paista loput lihapalat ja ote ne pois pannulta.
  3. Lisää tyhjälle pannulle herkkusienet ja ruskista pannulla 4 min. Ota herkkusienet pois pannulta.
  4. Laita pannulle pilkotut sipulit ja pilkotut porkkanat. Kuullota näitä pannulla 6 min. Lisää öljyä tarvittaessa.
  5. Lisää herkkusienet pannulle sipulin ja porkkanan sekaan ja paista 4 min.
  6. Lisää pannulle tomaattipyree tai paseerattu tomaatti. Murskaa pannulle valkosipulin kynnet. Sekoita ja paista 3 min.
  7. Lisää pannulle venhäjauho tai maissijauho. Sekoita hyvin, ettei jauho paakkuunnu.
  8. Lisää pannulle punaviini ja vesi. Lisää suola, timjami, mustapippuri sekä laakerin lehdet. Sekoita.
  9. Lisää pannulle naudanliha palat, joko sellaisenaan tai pienemmäksi pilkottuna.
  10. Laita kansi päälle ja anna hautua miedolla vielä lämmöllä 90 min.