Valikko Sulje

Adarin Suklaa-Mantelikakku (pareve)

Kuvaus:
Herkullinen, vegaaninen suklaa-mantelikakku on täydellinen makea päätös juhlaan. Mantelijauhon ja kaakaon yhdistelmä luo syvän ja täyteläisen maun, joka sopii mainiosti uuden kuukauden viettoon.

Ainekset:

  • 2,5 dl mantelijauhoa
  • 1 dl sokeritonta kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1,5 dl sokeria (tai muuta makeutusainetta)
  • 1,5 dl kasvimaitoa (esim. kauramaito)
  • 1/3 dl neutraalia öljyä (esim. oliiviöljy tai rypsiöljy)
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 1 omena, raastettuna

Ohjeet:

  1. Esilämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele kakkuvuoka kevyesti (käytä esimerkiksi pareve-margariinia tai öljyä).
  2. Sekoita suuressa kulhossa mantelijauho, kaakao, leivinjauhe ja suola. Lisää sokeri ja sekoita tasaiseksi.
  3. Sekoita toisessa kulhossa kasvimaito, öljy, vaniljauute ja raastettu omena.
  4. Yhdistä märät ja kuivat aineet varovasti, kunnes taikina on tasaista.
  5. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa noin 25–30 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä (tarkista tikulla).
  6. Anna jäähtyä ennen tarjoilua. Halutessasi koristele tomusokerilla tai tuoreilla marjoilla.