Kuvaus:
Herkullinen, vegaaninen suklaa-mantelikakku on täydellinen makea päätös juhlaan. Mantelijauhon ja kaakaon yhdistelmä luo syvän ja täyteläisen maun, joka sopii mainiosti uuden kuukauden viettoon.
Ainekset:
- 2,5 dl mantelijauhoa
- 1 dl sokeritonta kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 1/2 tl suolaa
- 1,5 dl sokeria (tai muuta makeutusainetta)
- 1,5 dl kasvimaitoa (esim. kauramaito)
- 1/3 dl neutraalia öljyä (esim. oliiviöljy tai rypsiöljy)
- 1 tl vaniljauutetta
- 1 omena, raastettuna
Ohjeet:
- Esilämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele kakkuvuoka kevyesti (käytä esimerkiksi pareve-margariinia tai öljyä).
- Sekoita suuressa kulhossa mantelijauho, kaakao, leivinjauhe ja suola. Lisää sokeri ja sekoita tasaiseksi.
- Sekoita toisessa kulhossa kasvimaito, öljy, vaniljauute ja raastettu omena.
- Yhdistä märät ja kuivat aineet varovasti, kunnes taikina on tasaista.
- Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa noin 25–30 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä (tarkista tikulla).
- Anna jäähtyä ennen tarjoilua. Halutessasi koristele tomusokerilla tai tuoreilla marjoilla.