Valikko Sulje

Sitruunalla ja Tillillä Maustettu Uunilohi

Kuvaus:
Tämä uunissa valmistettava lohi on raikas ja helposti toteutettava pääruoka, joka sopii hienosti Rosh Chodesh Adar -teemaan. Sitruunan kirkas maku ja tuoreen tillin aromaattisuus korostavat lohen luonnollista makua.

Ainekset:

  • 4 lohifileetä (noin 150–200 g per filee)
  • 2 sitruunaa (toinen viipaleina koristeluun, toinen mehun puristukseen)
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä, murskattuna
  • 1 nippu tuoretta tilliä, hienonnettuna
  • Suolaa ja mustapippuria

Ohjeet:

  1. Esilämmitä uuni 180 asteeseen.
  2. Aseta lohifileet uunivuokaan. Pirskota päälle oliiviöljyä, purista tuoreen sitruunan mehu lohen päälle ja ripottele murskattu valkosipuli.
  3. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  4. Koristele fileet viipaloiduilla sitruunaviipaleilla ja tuoreella tillillä.
  5. Paista uunissa 15–20 minuuttia, kunnes lohi on kypsää mutta säilyttää mehukkuutensa.
  6. Tarjoile esimerkiksi höyrytettyjen kasvisten tai keitettyjen perunoiden kera.