Tarvitset:
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1/2 dl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 muna
- 1/2 dl rypsiöljyä
- 2 rkl maitoa
- 1 tl vaniljasokeria
- vadelmahilloa
Valmistusohjeet:
- Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
- Sekoita vehnäjauhot, sokeri, suola ja leivinjauhe kulhossa.
- Lisää muna, rypsiöljy, maito ja vaniljasokeri kulhoon.
- Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
- Jaa taikina palloiksi ja kauli ne ohuiksi levyiksi.
- Leikkaa levyt ympyröiksi ja laita jokaisen ympyrän keskelle teelusikallinen vadelmahilloa.
- Taita ympyrät kolmion muotoon ja paina reunat tiukasti yhteen.
- Paista hamentasheneja uunissa noin 12-15 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita.
- Anna hamentashenien jäähtyä hetki ennen tarjoilua.