Valikko Sulje

Hamentashen

Tarvitset:

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 muna
  • 1/2 dl rypsiöljyä
  • 2 rkl maitoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • vadelmahilloa

Valmistusohjeet:

  1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
  2. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, suola ja leivinjauhe kulhossa.
  3. Lisää muna, rypsiöljy, maito ja vaniljasokeri kulhoon.
  4. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  5. Jaa taikina palloiksi ja kauli ne ohuiksi levyiksi.
  6. Leikkaa levyt ympyröiksi ja laita jokaisen ympyrän keskelle teelusikallinen vadelmahilloa.
  7. Taita ympyrät kolmion muotoon ja paina reunat tiukasti yhteen.
  8. Paista hamentasheneja uunissa noin 12-15 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita.
  9. Anna hamentashenien jäähtyä hetki ennen tarjoilua.