Valikko Sulje

Honey Cake (Hunajakakku)

Tarvitset:

  • 2 1/2 dl sokeria
  • 2 dl hunajaa
  • 1 dl öljyä
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl inkivääriä
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 dl kuumaa kahvia
  • tomusokeria koristeluun

Valmistusohjeet:

  1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
  2. Voitele kakkuvuoka ja jauhota se kevyesti.
  3. Sekoita sokeri, hunaja ja öljy kulhossa.
  4. Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita hyvin jokaisen kananmunan lisäämisen jälkeen.
  5. Lisää vaniljasokeri ja sekoita hyvin.
  6. Sekoita jauhot, ruokasooda, leivinjauhe, kaneli, inkivääri ja suola toisessa kulhossa.
  7. Lisää jauhoseos sokeri-hunaja-seokseen ja sekoita tasaiseksi.
  8. Lisää kuumaa kahvia ja sekoita hyvin.
  9. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunissa noin 1 tunti, kunnes kakku on kypsä.
  10. Anna kakun jäähtyä hetki ennen koristelua.
  11. Koristele tomusokerilla ennen tarjoilua.