Tarvitset:
- 2 1/2 dl sokeria
- 2 dl hunajaa
- 1 dl öljyä
- 2 kananmunaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl kanelia
- 1 tl inkivääriä
- 1/2 tl suolaa
- 2 dl kuumaa kahvia
- tomusokeria koristeluun
Valmistusohjeet:
- Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
- Voitele kakkuvuoka ja jauhota se kevyesti.
- Sekoita sokeri, hunaja ja öljy kulhossa.
- Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita hyvin jokaisen kananmunan lisäämisen jälkeen.
- Lisää vaniljasokeri ja sekoita hyvin.
- Sekoita jauhot, ruokasooda, leivinjauhe, kaneli, inkivääri ja suola toisessa kulhossa.
- Lisää jauhoseos sokeri-hunaja-seokseen ja sekoita tasaiseksi.
- Lisää kuumaa kahvia ja sekoita hyvin.
- Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunissa noin 1 tunti, kunnes kakku on kypsä.
- Anna kakun jäähtyä hetki ennen koristelua.
- Koristele tomusokerilla ennen tarjoilua.