Tarvitset:
- 4-5 levää matzahia
- 2 dl voita
- 2 dl ruskeaa sokeria
- 1 tl suolaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 dl tummaa suklaata, paloiteltuna
- Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
- Aseta matzah-leivät uunipellille niin, että ne peittävät koko pellin.
- Sulata voi kattilassa ja lisää ruskea sokeri, suola ja vaniljasokeri. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä noin 3-5 minuuttia, kunnes seos on sakeaa.
- Kaada sokeriseos matzah-leiville ja levitä tasaiseksi kerrokseksi.
- Paista matzah-leipiä uunissa noin 10-15 minuuttia, kunnes sokeriseos kuplii.
- Ota matzahit pois uunista ja ripottele päälle paloiteltu suklaa. Anna suklaan sulaa muutama minuutti ja levitä seos tasaiseksi kerrokseksi.
- Anna matzahien jäähtyä huoneenlämmössä noin tunti, jonka jälkeen laita jääkaappiin jähmettymään noin 1-2 tunniksi.
- Leikkaa matzahit haluamasi kokoisiksi paloiksi ja tarjoile.