Tarvitset:
- 1 kg naudanlihaa kuutioina
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 sipuli hienonnettuna
- 2 porkkanaa kuutioina
- 2 sellerin vartta kuutioina
- 1 dl tomaattipyreetä
- 4 dl lihalientä
- 2 laakerinlehteä
- 1 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1/2 dl vettä
Valmistusohjeet:
- Laita uuni lämpiämään 150 asteeseen.
- Kuumenna öljy paistinpannussa ja ruskista naudanlihat kaikilta puolilta.
- Siirrä lihat uunivuokaan.
- Lisää samalle paistinpannulle sipuli, porkkanat ja sellerit. Paista muutaman minuutin ajan.
- Lisää tomaattipyree ja lihaliemi. Sekoita hyvin.
- Kaada seos uunivuokaan lihojen päälle.
- Lisää laakerinlehdet, suola ja mustapippuri.
- Peitä uunivuoka foliolla ja paista lihaa uunissa noin 2-3 tuntia, kunnes se on kypsää ja mureaa.
- Sekoita vehnäjauhot veteen ja lisää seos lihan sekaan. Sekoita hyvin.
- Paista lihaa uunissa ilman foliota vielä noin 30 minuuttia, kunnes kastike on sakeutunut ja pinnalle on muodostunut kaunis ruskea kuori.
- Tarjoile lisukkeena vaikkapa perunamuusia tai paahdettuja juureksia.