Valikko Sulje

Beef Stew

Tarvitset:

  • 1 kg naudanlihaa kuutioina
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 2 porkkanaa kuutioina
  • 2 sellerin vartta kuutioina
  • 1 dl tomaattipyreetä
  • 4 dl lihalientä
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl vettä

Valmistusohjeet:

  1. Laita uuni lämpiämään 150 asteeseen.
  2. Kuumenna öljy paistinpannussa ja ruskista naudanlihat kaikilta puolilta.
  3. Siirrä lihat uunivuokaan.
  4. Lisää samalle paistinpannulle sipuli, porkkanat ja sellerit. Paista muutaman minuutin ajan.
  5. Lisää tomaattipyree ja lihaliemi. Sekoita hyvin.
  6. Kaada seos uunivuokaan lihojen päälle.
  7. Lisää laakerinlehdet, suola ja mustapippuri.
  8. Peitä uunivuoka foliolla ja paista lihaa uunissa noin 2-3 tuntia, kunnes se on kypsää ja mureaa.
  9. Sekoita vehnäjauhot veteen ja lisää seos lihan sekaan. Sekoita hyvin.
  10. Paista lihaa uunissa ilman foliota vielä noin 30 minuuttia, kunnes kastike on sakeutunut ja pinnalle on muodostunut kaunis ruskea kuori.
  11. Tarjoile lisukkeena vaikkapa perunamuusia tai paahdettuja juureksia.